Barion Pixel

Heatcom Heating mat 3 mm - 150 W/m2 - 0,8 m2 fűtőszőnyeg

HCHM315008
Szállítási költség: 2 200 Ft Elérhetőség: 2-3 munkanap
2-3 munkanap:
A termék nincs raktáron, várhatóan ennyi a szállítási ideje.

34 000 Ft
Bruttó ár

Teljesítmény 120 kW
Garancia 300 hónap

Szállítással kapcsolatos információk

Partnereink
gls posta
Szállítási idő

Munkanapokon: reggel 8 és 17 óra között

PADLÓFŰTÉS FŰTŐSZŐNYEGGEL HIDEGBURKOLAT ALÁ

Tegye komfortosabbá lakóhelyét a HEATCOM padlófűtéssel!

-Ha szeretné, hogy a nappaliban, a konyhában, vagy a fürdőben a járólap ne legyen nagyon hideg,ha nem akarja, hogy fázzon a lába papucs nélkül a házban,

akkor válassza a hidegburkolatok alá telepíthető elektromos fűtőszőnyegünket!

-Egy nagyon vékony, 3 mm átmérőjű kéteres fűtőkábel,amely egy 50 cm széles üvegszálas hálóra van hullám alakzatban erősítve.

 Az üvegszálas háló a telepítés során segíti a fűtőkábelek közti egyenlő távolság megtartását,és az aljzathoz történő egyszerű rögzítést, illetve mechanikai védelmet is nyújt.

-Ezt a fűtőszőnyeget kell az aljzathoz rögzíteniés a burkolás előtt az aljzatkiegyenlítőbe vagy a csemperagasztóba ágyazni.

-Kéteres fűtőkábelről van szó, ami azt jelenti, hogy csak egy oldalon kell csatlakoztatni az áramhálózathoz,ezzel megkönnyítve a tervezést és telepítést.

Új építésnél, vagy egy felújítás során egyszerűen kivitelezhető, nem kell a teljes aljzatot kibontani, nem kell a betont feltörni.

Kétféle teljesítményben kapható

-Ha a padlófűtést önálló fűtésként szeretnénk használni, azaz az adott helyiségben nincs erre alkalmas egyéb fűtés, akkor a 150 w/m2-es típust célszerű használni. 

-Ha azonban csak komfortosabb padlót szeretnénk vagy az ingatlan nagyon jól szigetelt,akkor elegendő a kisebb, 100w/m2 teljesítményű fűtőszőnyeg.

-A 100W/m2-es fűtőszőnyeg 2-3 cm-es beágyazás esetén alkalmazható műgyanta, vinil vagy  laminált padló esetén is.

Fürdőszobák esetén mindenképpen a 150 w/m2 teljesítményű fűtőszőnyeget javasoljuk a burkolat gyorsabb felmelegedése érdekében.

Fűtőszőnyeg lefektetésének megtervezése

-A megfelelő méretű fűtőszőnyeg kiválasztása pontos felmérést és tervezést igényel, mert a fűtőszőnyegen lévő kábelből nem lehet levágni, azaz rövidíteni, illetve a túl rövid fűtőszőnyeg telepítése hideg foltot okozhat a padlón.

-Célszerű előre megtervezni, lefektetési rajzot készíteni, hogy hol van szükség a háló megvágásával a fordulókra. (A kábelek nem keresztezhetik egymást.)

-A helyiség padlófűtéssel fűthető felületének felmérésénél figyelembe kell venni, hogy a teljesen lefedett felületek alá (például: hűtő, kád, zuhanytálca, konyhabútor, beépített bútor, mosógép,…) ne kerüljön padlófűtés, mert egyrészt nem hasznosul a hő, másrészt ezeken a részeken a fűtőkábel túlmelegedhet, és ennek károsodásához vezet.

-Maga a fűtőkábel a fűtőszőnyegről lefejthető, és az eredeti kábeltávolság megtartása mellett az aljzathoz rögzíthető, például alumínium szalag segítségével.

-A tervezésnél úgy kell kalkulálni, hogy a padlófűtés 5 mm-rel emeli meg a padlószintet.

-Amennyiben a helyiség nagysága vagy tagoltsága miatt több fűtőszőnyeg telepítése indokolt, célszerű azt minél kevesebb egységből megoldani, illetve azonos típusú fűtőszőnyegeket egy helyiségében használni az egyenletes felmelegítési idő miatt.

-Több fűtőszőnyeg alkalmazása esetén, azok párhozamosan csatlakoztathatóak a termosztáthoz történő bekötés előtt.

Teljesítmény
120 kW
Méret (m2)
0,8 m2
Garancia
300 hónap
A termék felkerült a kívánságlistára
A termék hozzáadva az összehasonlításhoz.