Barion Pixel

Osztott rendszerű (Split)


Mi is pontosan az Osztott (split) hőszivattyú?

 

Az osztott levegő-víz hőszivattyúk két külön egységgel látja el ingatlanunk hűtését, fűtését, és melegvíz ellátását. A rendszer maga egy kültéri és egy beltéri egységből áll.

(A beltéri egységre kell rákötni a fűtési és amennyiben szükséges, a használati melegvíz kört)

Ezt a két egységet egy hűtőköri csővezetékkel össze kell kötni, ezért fontos a megfelelő képesítéssel rendelkező kivitelező szakember kiválasztása, ugyanis a monoblokkos hőszivattyúval ellentététben ezeknél a rendszereknél F-gáz vizsgás (nemzeti klímavédelmi hatóság) szerelő telepítheti a készüléket.

Hőszivattyú vásárlásnál is fontos a megfelelő méretezés, ezt minden esetben az épület fűtési hőszükséglete határozza meg. Érdemes szakember segítségét kérni és energetikai számítást végeztetni.

Az osztott hőszivattyú legnagyobb előnye, hogy a kültéri egységet az épülettől távolabb, akár 50 méterre is elhelyezhetjük, ezzel csökkentve a gép működése során keletkező zajártalmat.

Beruházási költsége valamivel magasabb, mint a monoblokkos levegő-víz hőszivattyúé, viszont kisebb lesz a fűtési rendszer hővesztesége, így hatékonyabb az üzemeltetése.

A hőszivattyúk inverteres technológiájának köszönhetően jelentősen csökkenthetőek a rezsiköltségek, napelemmel kombinálva pedig akár a 0,-Ft-os üzemeltetés is elérhető!

A hőszivattyúk nem csak fűtésre / hűtésre alkalmazhatóak. HMV tartállyal kombinálva képesek használati melegvíz előállítására is. Egyes modelleknél a HMV tartály a levegő-víz hőszivattyú szett része, de kiegészítésként a megfelelő űrtartalommal vásárolható hozzá!

A megfelelő méretű fűtési puffer és a használati melegvíz tartály fontos az egyenletes melegvízellátás szempontjából, amelyek a kevesebb ki-be kapcsolás által további megtakarítást és egyenletesebb működést eredményeznek. Ennek nem kötelező márka-azonosnak lennie, a legfontosabb az, hogy a megfelelő méretű legyen kiválasztva hozzá!

Pozitívumként mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a hőszivattyús rendszer növeli az ingatlanunk értékét is, hiszen az energiatakarékos, korszerű hűtési-fűtési megoldások javítják az épület energiahatékonysági besorolását.

A mai modern osztott hőszivattyúkkal gazdaságosan, és környezettudatosan tudjuk biztosítani otthonunk hűtését, fűtését és melegvízellátását.

 

 

 

 

 

 

Szűrés alap

Ár
1518920 Ft 5543550 Ft
Gyártó
Több.. Kevesebb
Teljesítmény
4 kW 23 kW
Fázis
Több.. Kevesebb
Zajszint
57 66
Hűtőközeg
Több.. Kevesebb
Kiegészítő elektromos fűtés
Több.. Kevesebb
Beépített HMV tároló
Több.. Kevesebb
A termék felkerült a kívánságlistára
A termék hozzáadva az összehasonlításhoz.

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Részletek...