Barion Pixel

Osztott rendszerű (Split)

CLIVET MiSAN 3,1 - BC A 6,2...
7-10 munkanap
Osztott rendszerű (Split)

CLIVET MiSAN 3,1 - BC A 6,2 kW osztott levegő-víz hőszivattyú 1 fázis

CLIVET
MiSAN 3,1 - BC A
7-10 munkanap
Teljesítmény 6,2 kW
 Ingyenes szállítás!
1 799 000 Ft
évleges teljesítmény: 6,2 kW, SCOP: 5,15 , Energiaosztály: A+++, WIFI, beépített HMV váltó-szeleppel és mágneses-iszapleválasztóval, R32 hűtőközeg, H-tarifa.
CLIVET MiSAN 4,1 - BC A 8,3...
7-10 munkanap
Osztott rendszerű (Split)

CLIVET MiSAN 4,1 - BC A 8,3 kW osztott levegő-víz hőszivattyú 1 fázis

CLIVET
MiSAN 4,1 - BC A
7-10 munkanap
Teljesítmény 8,3 kW
 Ingyenes szállítás!
1 999 000 Ft
Névleges teljesítmény: 8,3 kW, SCOP: 5,32 , Energiaosztály: A+++, WIFI, gyári HMV váltó-szeleppel és mágneses-iszapleválasztóval, R32 hűtőközeg, H-tarifa.
CLIVET MiSAN 5,1 - BC A...
7-10 munkanap
Osztott rendszerű (Split)

CLIVET MiSAN 5,1 - BC A 10,1 kW osztott levegő-víz hőszivattyú 1 fázis

CLIVET
MiSAN 5,1 - BC A
7-10 munkanap
Teljesítmény 10 kW
 Ingyenes szállítás!
2 099 000 Ft
Névleges teljesítmény: 10,1 kW, SCOP: 5,27 , Energiaosztály: A+++, WIFI, gyári HMV váltó-szeleppel és mágneses-iszapleválasztóval, R32 hűtőközeg, H-tarifa.

Mi is pontosan az Osztott (split) hőszivattyú?

 

Az osztott levegő-víz hőszivattyúk két külön egységgel látja el ingatlanunk hűtését, fűtését, és melegvíz ellátását. A rendszer maga egy kültéri és egy beltéri egységből áll.

(A beltéri egységre kell rákötni a fűtési és amennyiben szükséges, a használati melegvíz kört)

Ezt a két egységet egy hűtőköri csővezetékkel össze kell kötni, ezért fontos a megfelelő képesítéssel rendelkező kivitelező szakember kiválasztása, ugyanis a monoblokkos hőszivattyúval ellentététben ezeknél a rendszereknél F-gáz vizsgás (nemzeti klímavédelmi hatóság) szerelő telepítheti a készüléket.

Hőszivattyú vásárlásnál is fontos a megfelelő méretezés, ezt minden esetben az épület fűtési hőszükséglete határozza meg. Érdemes szakember segítségét kérni és energetikai számítást végeztetni.

Az osztott hőszivattyú legnagyobb előnye, hogy a kültéri egységet az épülettől távolabb, akár 50 méterre is elhelyezhetjük, ezzel csökkentve a gép működése során keletkező zajártalmat.

Beruházási költsége valamivel magasabb, mint a monoblokkos levegő-víz hőszivattyúé, viszont kisebb lesz a fűtési rendszer hővesztesége, így hatékonyabb az üzemeltetése.

A hőszivattyúk inverteres technológiájának köszönhetően jelentősen csökkenthetőek a rezsiköltségek, napelemmel kombinálva pedig akár a 0,-Ft-os üzemeltetés is elérhető!

A hőszivattyúk nem csak fűtésre / hűtésre alkalmazhatóak. HMV tartállyal kombinálva képesek használati melegvíz előállítására is. Egyes modelleknél a HMV tartály a levegő-víz hőszivattyú szett része, de kiegészítésként a megfelelő űrtartalommal vásárolható hozzá!

A megfelelő méretű fűtési puffer és a használati melegvíz tartály fontos az egyenletes melegvízellátás szempontjából, amelyek a kevesebb ki-be kapcsolás által további megtakarítást és egyenletesebb működést eredményeznek. Ennek nem kötelező márka-azonosnak lennie, a legfontosabb az, hogy a megfelelő méretű legyen kiválasztva hozzá!

Pozitívumként mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a hőszivattyús rendszer növeli az ingatlanunk értékét is, hiszen az energiatakarékos, korszerű hűtési-fűtési megoldások javítják az épület energiahatékonysági besorolását.

A mai modern osztott hőszivattyúkkal gazdaságosan, és környezettudatosan tudjuk biztosítani otthonunk hűtését, fűtését és melegvízellátását.

 

 

 

 

 

 

Szűrés alap

Ár
1518920 Ft 5939790 Ft
Gyártó
Több.. Kevesebb
Teljesítmény
4 kW 23 kW
Fázis
Több.. Kevesebb
Zajszint
57 66
Hűtőközeg
Több.. Kevesebb
Kiegészítő elektromos fűtés
Több.. Kevesebb
Beépített HMV tároló
Több.. Kevesebb
Legfrissebb cikkeink

Még több cikk

A termék felkerült a kívánságlistára
A termék hozzáadva az összehasonlításhoz.