Barion Pixel

Rendszerelemek

CZ 125 bilincs
Raktáron
Rendszerelemek

CZ 125 bilincs

Blauberg
VENTS-2915
Raktáron
7 227 Ft

Rendszerelemek

A különböző rendszerelemek megléte és hiba nélküli üzemelése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a lakóépületben a mindennapi életvitelt szolgáló berendezések hatékonyan el tudják látni a feladataikat. Sok esetben nemcsak egy-egy készülékről van szó, hanem egy komplett rendszerről, ami számos különböző alkatrészből, kiegészítőből áll. 

Ilyenek például a hővisszanyerős szellőztetők is, melyek kisebb-nagyobb, fontos szerepet ellátó elemeket tartalmaznak. Csak, hogy néhányat említsünk a sok közül, ilyenek például a különböző kivitelben készülő bilincsek, amik megbízható rögzítést tesznek lehetővé, de a könyökök, a csövek szűkítésére való idomok és a tömítőgyűrűk is közéjük sorolhatóak. 


Szeretettel köszöntünk a webáruházunkban, ahol minden fontos épületgépészeti berendezést megtalálsz. Legyen szó elektromos fűtőtestekről, napkollektorokról, füstelvezőkről, bojlerekről, víztárolókról vagy hővisszanyerős szellőztetőkről, mindegyiket be tudod szerezni az oldalunkon. 

Sőt, nemcsak magukat a készülékeket vásárolhatod meg, hanem azokat a tartozékokat, illetve rendszerelemeket, melyek teljes mértékben kompatibilisek velük. Nézzük, hogy milyen termékeket találsz ebben a kategóriában!

Rögzítő és csőkapcsoló bilincsek

Az olyan rendszerek kiépítésekor, mint amilyen a hővisszanyerős szellőztető is, rendkívül fontos a különböző rögzítő, illetve csőkapcsoló bilincsek használata. Ha ezek megsérülnek, vagy valamilyen oknál fogva meglazulnak, akkor azonnal ki kell cserélni őket, hiszen ha nem tesszük, akkor csökken a rendszer stabilitása!

A rögzítő bilincs olyan, akárcsak egy karom, aminek az a feladata, hogy stabilan a helyén tartsa a csövet. Ennek azért van nagy jelentősége, mert a bilincs felhelyezését követően a cső nem tud mozogni, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hatékonyan és biztonságosan működjön. 

A csőkapcsoló bilincs nagyon hasonlóan működik, mégis kicsit más. Ez a tartozék ugyanis azt a célt szolgálja, hogy két csövet stabilan egymáshoz tudjunk kapcsolni annak érdekében, hogy el tudják látni a feladatukat.

Csőszűkítő idom

Ha már a csövek összekapcsolásáról, egymáshoz rögzítéséről van szó, akkor meg kell említenünk a csőszűkítő idomokat is, amik szintén ezt a funkciót látják el. A különbség csak annyi, hogy két különböző átmérőjű cső csatlakoztatásában nyújtanak segítséget. Erre akkor van szükség, amikor egy kisebb és egy nagyobb csövet szeretnénk stabilan összeilleszteni úgy, hogy azok ne tudjanak elmozdulni egymáshoz képest. 

45 és 90 fokos könyökelemek

A különböző fokkal rendelkező könyökök is fontos rendszerelemek, amiknek a használatára mindenképp szükség van, ha valamilyen szögben el szeretnénk fordítani a csöveket annak érdekében, hogy más irányban haladjanak tovább. Ezek az elemek 45, illetve 90 fokos változatban is rendelkezésre állnak. 

Tömítőgyűrű

A rendszerelemek közül természetesen nem hagyhatjuk ki a tömítőgyűrűket sem, a használatukkal ugyanis megakadályozhatjuk, hogy a víz szivárogni kezdjen a csövek csatlakozásánál. Ezek olyanok, akárcsak egy gumigyűrű, ami szorosan a cső falához tapad, ezzel elzárva a víz útját.

Egyéb rendszerelemek

A fent említetteken kívül más tartozékokat is találsz nálunk. Az osztódobozhoz való hangcsillapító például segít a zaj, illetve a rezgések csökkentésében az épületgépészeti rendszerben, aminek köszönhetően a berendezés halkan tud működni. 

A tetőátvezető szigetelőgallér pedig egy olyan rendszerelem, amivel hatékonyan leszigetelhetőek a tetőn átvezetett csövek, illetve vezetékek, ezáltal megakadályozva, hogy azok vizesek legyenek, és emiatt veszélyes legyen a használatuk.

Szűrés alap

Gyártó
Több.. Kevesebb
Ár
471 Ft 722630 Ft
Csatlakozó mérete
Több.. Kevesebb
Legfrissebb cikkeink

Még több cikk

A termék felkerült a kívánságlistára
A termék hozzáadva az összehasonlításhoz.