Barion Pixel

Hőszivattyú

► MILYEN TELJESÍTMÉNYŰ KÉSZÜLÉK KELL NEKEM? ◄

Italtherm Hydrablock...
2-3 munkanap
Monoblokk hőszivattyú

Italtherm Hydrablock compact 5 M 1 fázis

Italtherm
hydrablockc5m
2-3 munkanap
Teljesítmény 5 kW
 Ingyenes szállítás!
1 412 875 Ft
INGYENES BEÜZEMLÉSSEL! Melyet a beszállító biztosít.

Hőszivattyú

MAGIS_M_4-6_2000x782.jpg

A hőszivattyú kiválasztása, nem egy egyszerű folyamat, sok paramétert kell figyelembe venni. Mindenki egy megbízható készüléket szeretne, amely hosszú ideig fogja végezni a fűtés hűtés feladatkörét.

Javasolt épületgépész tanácsát kikérni a hőszivattyú kiválasztásakor. 

Jó hír azoknak, akik próbálják a legjobb döntést meghozni hőszivattyús rendszer kapcsán, hogy az oldalon minden szükséges feltétel adott, hogy a célokhoz passzoló levegő víz hőszivattyút sikerüljön megtalálni. Mi megadjuk a kereséshez szükséges támpontokat, melyeket szem előtt tartva a megfelelő, víz hőszivattyú, levegő víz hőszivattyú, használati melegvíz hőszivattyú, kerülhet kiválasztásra, hűtésre is, fűtésre is, használati melegvíz előállítására is. Kattintson a szimpatikusnak tűnő hőszivattyús készülékekre, mert az adatlapjukon több információ is elérhető az előnyeikről, legyen az levegő víz hőszivattyú, víz hőszivattyú, esetleg monoblokk hőszivattyú.

Mit érdemes leginkább figyelembe venni hőszivattyú keresésekor?

A hőszivattyú működési elvét legegyszerűbben úgy lehet szemléltetni, mint egy fordított működésű hűtőszekrény, a hűtőszekrény ugyanis a belső teréből a külső környezetbe szivattyúzza a hőt, ezáltal a belseje lehűl. A hőszivattyúban ezzel szemben fordítva, a környezetből származó hőenergiát juttatjuk el a hőhordozó közeghez, ahol az elpárolog. Ezt a lehűtött gőzt ezután egy kompresszor összenyomja, és az ezáltal keletkező energiát a fűtési, hűtési rendszer vizébe juttatja. A hőhordozó közeg cseppfolyóssá válik, és a folyamat újrakezdődik.

Először is a hőszivattyú fűtés típus kiválasztása a fő szempont

A hőszivattyúk környezetbarát fűtési rendszerek. A fűtéshez és hűtéshez a környezeti levegő, a föld vagy a talajvíz hőjét használják fel. Más fűtési rendszerekkel ellentétben a hőszivattyúk az ingyenes környezeti hő felhasználásának köszönhetően függetlenek a fosszilis tüzelőanyagoktól, pl. napelemek segítségével. A példa kedvéért egy 16 kw teljesítményű levegő víz hőszivattyú, a környezeti hőt olyan hatékonyan hasznosítja, hogy alacsony hőmérsékletű fűtési rendszer esetében a használati melegvíz előállítása mellett a lakás hűtésére is képes. Jellemzően 40-55° C os vizet előállító hőszivattyús rendszer.

hőszivattyú-hűtés.jpghőszivattyú-fűtés.jpgair-source-heat-pump-air-to-water-3.gif

Hőszivattyú típusok:

Levegő víz hőszivattyúk a környezeti levegőből kivont hőt a fűtési-hűtési rendszer hőhordozó közegének adják át.

 • Levegő víz hővisszanyerés a környezeti levegőn keresztül
 • Költséghatékony hőszivattyús fűtés hűtés (levegő víz)
 • Télen a hőtermelésre fordított költség magasabb
 • egyes típusok alkalmasak a magas előremenő víz hőmérséklet biztosítására is, (levegő víz, főleg meglévő hőszivattyús fűtésre)
 • A szellőztető rendszerrel kombinálható a passzívházakban és az alacsony -energiafogyasztású házakban (levegő-levegő hőszivattyú).

Talaj-víz hőszivattyú (más néven geotermikus hőszivattyúk) a talajból nyerik ki a hőenergiát. (víz hőszivattyú)

 • Mélységi geotermikus energia (geotermikus szondák akár 100 m mélységig)
 • Felszínközeli geotermikus energia (talajkollektorok kb. 1–2 m mélységben)
 • Az állandó talajhőmérsékletnek köszönhetően az évszakoktól független
 • Nagyon hatékony hőszivattyús fűtés
 • Igen drága a bekerülése, a rendszer elemeinek telepítése (fúrás, csövezés)
 • Víz hőszivattyúk a haszálati melegvíz előállítása mellett hűtésre is használható, alacsony hőmérsékletű hőszívattyú fűtés mellett (35 c °-on)

 

Víz-víz hőszivattyú (más néven talajvízzel működő hőszivattyúk) talajvízből nyerik ki a hőenergiát majd lehűtve visszajuttatják azt a talajba.

Ezek mindegyikével hosszú távon akár jelentős pénzmegtakarítás érhető el, feltéve, ha a megfelelő, az épülethez igazodó, megfelelő teljesítményű hőszivattyút választunk.

A jelenleg Magyarországon az egyik legelterjedtebb megoldást a levegő víz hőszivattyú kínál, mivel a fűtéshez szükséges melegvíz vagy meleg levegő, illetve használati melegvíz (külső tárolóba) előállítására alacsony környezeti hőmérséklet (akár -20°C) esetén is képes.

Használati melegvíz hőszivattyú, használati melegvíz előállítására:

Ezek a berendezések alkalmasak a környezeti hőt befogni és azzal gazdaságosan használati melegízet előállítani.ariston_nuos_evo.jpg

- Medence hőszivattyú (levegő víz elven)

Használati melegvíz előállítására alkalmatlan, hőszivattyú fűtés, de az alacsony hőmérsékletű meleg vizet elő tud állítani. Kérdés hogy hány °C os meleg vizet szeretnénk előállítani.

Ez esetben a medence térfogatára, a fűteni kívánt víztömeg (m3) függvényében kell kiválasztani a hőszivattyú teljesítményét.

- Hybrid hőszivattyú rendszer (leginkább hőszivattyús fűtésre)

Amikor egy gázkészülékkel kombinált levegő víz hőszivattyú (általában kisebb teljesítményű, nem a teljes rendszerszintű teljesítményre méretezett) segíti az általában földgázzal működtetett gázkészülék „munkáját”. Ezek a hőszivattyús rendszerek különösen felújításra szánt már meglévő épületek hőszivattyús fűtését hivatottak elvégezni, igen jó hatásfokkal. Használati melegvíz előállítására alkalmas hőszivattyú fűtés, mely hűtésre is ajánlott. A meleg vizet indirekt tárolóval tudja előállítani.

A levegő víz hőszivattyú lehet osztott (SPLIT), vagy monoblokkos kialakítású.

A SPLIT rendszerű levegő víz hőszivattyú a nevében szereplően egy osztott hőszivattyú, ahol a hőszivattyú rendszer áll egy kültéri és egy beltéri egységből, amelyet össze kell csöveznie az F-gáz vizsgával rendelkező "klímás" szakembernek, amely klímatechnikai csövezésben fog a hűtőközeg áramlani a két egység között, egy egész rendszert alkotva. Jellemzően fűtés-hűtés feladatkört is ezek a levegő víz hőszivattyúk látják el önmagukban. Kedvelt hőszivattyú típus.

A MONOBLOKK levegő víz hőszivattyú a neve szerint egyetlen egységként képes az önálló működésre, hiszen ennél a hőszivattyús rendszer konstrukciónál a gyártó a split rendszer beltéri egységének az alkotóelemeit beleépíti a kültéri egységbe (amely monoblokk kültéri egység így valamelyest szélesebb mérettel rendelkezik (de beltéri hőszivattyú egység nélkül). Kedvelt darabja a levegő víz hőszivattyú kínálatának, mely elsősorban a fűtési rendszer táplálására hivatott, de tárolóval a használati melegvíz előállítása is megoldott. (hűtésre is jó, hőszivattyú fűtés mellett)

A kínálatunkban elérhető termékek esetében, és persze a hőszivattyúknál is akadnak olyan támpontok, amelyek iránytűként segíthetik a keresést. Az egyik ilyen szempont a készülék teljesítménye, amelyet sok tényező befolyásol, úgymint: falazat (Ytong, tégla esetleg vályog, mindezeknek a vastagsága), nyílászárók milyensége (fa, műanyag, többrétegű üvegezés), szigetelés vastagsága, minősége. Ezek figyelembevételével állapítható meg az épület, vagy lakás energiaigénye, ezek alapján lehet megfelelően méretezett hőszivattyús rendszert kiválasztani.

Ehhez gyors segítséget nyújt az oldalunkon megtalálható hőszivattyú kalkulátor, amely néhány alapadat megadását követően kiszámítja az épület, illetve helység energiaigényét, amivel könnyebben meghatározható az optimális teljesítményű készülék fűtés, hűtés oldali igénye.

Fontosnak számít, hogy HMV űrtartalom tekintetében mekkora kapacitást képes biztosítani a választott termék. Az optimális űrtartalom és teljesítmény attól függ, hogy hol történik a használat. Ez a felhasználok fürdési szokásaitól is nagyban függ, így számolni kell vele a hőszivattyús rendszer kiválasztásakor.

 Figyelni kell arra is, hogy a villanyóra elbírja a hőszivattyús rendszer energiaigényét.

Néhány praktikus támpont  hőszivattyú tekintetében:

immergas_hoszivattyu.jpg

Fontos, hogy összetett készülékekről van szó, amelyek zökkenőmentes működésén igencsak sok múlik. Ebből kifolyólag  lényeges szempontként befolyásolhatja a döntéshozatalt a hőszivattyú gyártója, illetve, hogy a beüzemelési kötelezettség a forgalmazóhoz, vagy importőrhöz kötött-e!

A gyártói garancia érvényesítését osztott (Split) hőszivattyú rendszer esetében minden esetben a telepítést végző, szakember teszi. 

Monoblokkos víz-levegő hőszivattyú esetében a rendszer kiépítését végző szakember fizikailag telepítheti a hőszivattyút, de (gyártói előírás függő) annak elindítását az adott márka által akkreditált szerelővel kell végeztetni. Hőszivattyús fűtés kialakításához a legegyszerűbb ilyen fűtési rendszer, de hűtésre is alkalmas, illetve használati melegíz előállítására is képes tárolóval összekötve.

A legfontosabb pedig, hogy a hőszivattyú kiválasztása a majdani használat alapján történjen.

Műszaki segítségre van szüksége, vagy a rendelést szeretné leadni hőszivattyús rendszerére, keressen minket bátran!

Kérjen segítséget a hőszivattyú kiválasztáshoz telefonon.

Szakszerű kiválasztást és szerelést követően megelégedésére tudják használni hosszú évekig a választott hőszivattyús rendszert.

Szűrés alap

Kategóriák
Több.. Kevesebb
Ár
10950 Ft 9550167 Ft
Gyártó
Több.. Kevesebb
Teljesítmény
1 kW 30 kW
Fázis
Több.. Kevesebb
Zajszint
43 66
Hűtőközeg
Több.. Kevesebb
Kiegészítő elektromos fűtés
Több.. Kevesebb
Beépített HMV tároló
Több.. Kevesebb
Legfrissebb cikkeink

Még több cikk

A termék felkerült a kívánságlistára
A termék hozzáadva az összehasonlításhoz.