Barion Pixel

Központi szellőztető készülék

Wolf CWL-180 Excellent hővisszanyerős szellőztető
2-3 munkanap
Központi szellőztető készülék

Wolf CWL-180 Excellent hővisszanyerős szellőztető

Wolf
7100550
2-3 munkanap
Hatásfok 94 %
 Ingyenes szállítás!
911 860 Ft
A CWL szellőző a konyhából, WC-ből, fürdőszobából elszívott levegőt megszűrve egy lemezes, ellen-keresztáramú hővisszanyerőn keresztül vezeti ki a szabadba. Ugyanekkor a friss levegőt megszűrve, a lemezes hővisszanyerőn átvezetve, a távozó levegő energiatartalmát felvéve fújja be a nappaliba, háló- és gyerekszobákba 
Wolf CWL-F 150 Excellent hővisszanyerős szellőztető
2-3 munkanap
Központi szellőztető készülék

Wolf CWL-F 150 Excellent hővisszanyerős szellőztető

Wolf
7100855A
2-3 munkanap
Hatásfok 94 %
 Ingyenes szállítás!
962 660 Ft
Sokszor nehézséget jelent a lakásszellőztető berendezés elhelyezése. Ilyen esetben segíthet a lapos  kivitelű CWL-F Excellent szellőzőberendezés. Kis építési magassága és rendkívül csendes üzeme lehetővé teszi, hogy helyszűke esetén a mennyezet alá függesztve vagy az oldalfalra  telepíthessék.

A központi hővisszanyerős rendszerekkel energiatakarékos módon tudjuk megoldani otthonunk szellőztetését - friss levegő ellátását. Az épületenergetikai követelmények szigorításával egyre több szerepet kapnak a hővisszanyerős szellőztető berendezések, hiszen használatukkal látványosan kevesebb épületünk hővesztesége, ezáltal a rezsiköltségünk is kevesebb lesz. Egy jól megtervezett hővisszanyerő rendszer már rövid távon megtérülő befektetés lehet.

A rendszer mérete és kapacitása, függ az épület méretétől és a szükséges légforgalomtól!

A hővisszanyerős rendszer több tényezőtől függ, például a helyiség méretétől, azon belül hány ember tartózkodik, az épület hőszigetelésétől, a kívánt hőmérsékletkülönbségtől és a rendszer hatékonyságától.

A rendszer megfelelő méretének meghatározásához érdemes egy szakember segítségét kérni, aki áttekinti az adott terület paramétereit és szükségleteit. A szakember mérnöki számításokat végezhet annak érdekében, hogy a rendszer optimálisan legyen méretezve és hatékonyan működjön. Általánosságban elmondható, hogy egy közepes méretű lakóház esetén a központi hővisszanyerő rendszer kb. 250 - 300 m3/h levegőt képes lecserélni. Ez azonban csak tájékoztató jellegű adat, és minden esetben javasolt szakemberrel konzultálni a pontos számításokhoz és a megfelelő rendszer méretének meghatározásához.

 

A központi hővisszanyerő rendszer előnye, hogy lehetővé teszi a folyamatos szellőztetést az épületben, miközben minimalizálja az energiafelhasználást.

A központi hővisszanyerő rendszer egy összetett mechanikus rendszer, amely képes szabályozni és cserélni a levegőt az épületben. A rendszer alapvetően két  részegységből áll: a frisslevegő-befúvásból és a használtlevegő-elszívásból, melyeket légtechnikai osztó-gyűjtőkbe vezetett csöveken keresztül valósit meg az ezekkel összekötött központi hővisszanyerős szellőztető gép.

A rendszer lehetővé teszi a meleg levegő visszanyerését az épületben keletkezett hőmérsékletből, így csökkentve a fűtési igényt. Ezáltal jelentősen csökken az energiafogyasztás és ennek következtében a fűtési költségeink is.

Központi gépek esetében az alacsony áramigényű EC ventilátoroknak köszönhető, 0,25-0,45 Wh/m3 fogyasztással lehet számolni.

A központi hővisszanyerő rendszer egy ventilációs rendszer részeként működik, amely friss levegőt juttat az épületbe, miközben kifelé vezeti a használt levegőt. A rendszerben található hőcserélő segítségével a friss levegő hője átadódik az elhasznált levegőnek, ezzel hozzájárulva a fűtési vagy hűtési energia megtakarításához. (A befújt, illetve az elszívott levegő egymással nem keveredik!)

 


Egy másik előnye a központi hővisszanyerős szellőztetőknek az egészségesebb belső levegőminőség. A rendszer segíti a pollen, por, szennyeződés és egyéb allergének kiszűrését, így csökkentve az allergiás reakciók és légúti problémák kialakulásának esélyét, mindemellett a szellőztetők megakadályozzák a penész és a pára felhalmozódását, ami segít megőrizni az épületek szerkezetét és hosszabb élettartamot biztosít.

Szűrők típusai: G3, G4, M5, F5, F7, M6


Egy jól megtervezett központi hővisszanyerős rendszer hatékony és energiatakarékos megoldást nyújt a belső levegő minőségének javítására, és az épületünk energiahatékonyságának növelésére. A rendszer költséghatékony működést és kellemes, egészséges környezetet biztosít.

Szűrés alap

Gyártó
Több.. Kevesebb
Ár
232480 Ft 7334361 Ft
Teljesítmény
2 W 3936 W
Kivitel
Több.. Kevesebb
Hőcserélő
Több.. Kevesebb
Csatlakozó mérete
Több.. Kevesebb
Legfrissebb cikkeink

Még több cikk

A termék felkerült a kívánságlistára
A termék hozzáadva az összehasonlításhoz.