Barion Pixel

HMV hőszivattyú


Mi az a HMV hőszivattyú?

HMV= Használati meleg víz - Ez az, amit például fürdésre, mosogatásra használunk fel, tehát nem azonos a fűtési rendszerben keringő fűtési melegvízzel.

A hagyományos gáz/villanybojleres melegvízkészítés energiatakarékosabb megoldása. Ahogy a megnevezés is utal rá, a HMV hőszivattyú kifejezetten a használati melegvíz előállítását szolgálja, a fűtéshez szükséges melegvízét nem.

A többi hőszivattyúhoz képest valamivel alacsonyabb a bekerülési költsége, és mivel közel 100%-os hatásfokon képes működni, a befektetett költség gyorsan meg is térül a használatával, az azonos funkcionalitású villanybojlerhez képest akár negyedannyi áramhasználati költséggel működik.

A gázüzemű vízmelegítőkkel szemben nem igényel gáztervet a kivitelezés és tisztán elektromos működése teljesen kizárja az üzemeltetése során az esetleges szén-monoxid mérgezés veszélyét.

A HMV-hőszivattyú 25%-ban elektromos áramot használ, 75%-ban a levegőből von ki hőenergiát, így tiszta, csendes, költséghatékony és környezetbarát megoldása a használati melegvíz előállításának, ami mindemellett esztétikus is!

A HMV hőszivattyú az adott helység levegőjéből nyeri ki az energiát, ezáltal annak levegőjét valamelyest hűti és szárítja is, ezért a gyártók beépítettek készülékeikbe egy komfort módot, amely használatakor a beállított minimum hőmérséklet elérésekor a készülék kikapcsol. Ilyenkor a HMV hőszivattyúba épített fűtőpatron melegíti tovább a vizet.

Napelemmel kombinálva akár 0.-Ft-áramhasználattal is üzemeltethetjük a készülékünket.

Összességében elmondható, hogy a HMV hőszivattyúk biztonságosan, és környezetbarát módon képesek a melegvíz előállítására.

Szűrés alap

Ár
313340 Ft 1485900 Ft
Gyártó
Több.. Kevesebb
Teljesítmény
1 kW 2 kW
Fázis
Több.. Kevesebb
Zajszint
48 53
Hűtőközeg
Több.. Kevesebb
Legfrissebb cikkeink

Még több cikk

A termék felkerült a kívánságlistára
A termék hozzáadva az összehasonlításhoz.