Hybrid kazánok

A hybrid kazán egységesen foglalja magába egy kondenzációs kazán és egy hőszivattyú technológiáját, amely adottságok a fűtési rendszer számára előnyösen használhatók ki. Mivel a gáz mellett a levegőből nyert hőenergiát is felhasználja, akár 50%-kal több energia takarítható meg ezzel a kazántípussal a normál gázkazánokhoz képest.

A kondenzációs gázkészülék és a levegős kültéri hőszivattyú egyszerre és külön-külön is képesek melegvizet termelni, a vizet pedig a kazán saját, belső puffertárolójában raktározza. Onnan a fűtési rendszerbe egy szivattyú segítségével jut el. A hybrid kazán mindig a gazdaságosabb megoldást jelentő működési elvet választja, méghozzá az alábbi értékeket figyelembe véve: a gáz piaci ára, a villamos áram díja, a külső hőmérséklet, a hőszivattyú COP-értéke, illetve a kazán hatásfoka.

Beüzemeléskor a szakember beállítja a gáz és az áram piaci árát, hogy a rendszer ennek megfelelően mindig a leggazdaságosabb módban üzemelhessen. Működhet kondenzációs kazánként, hőszivattyúként, illetve hybrid módban is. Bekerülési költsége meglehetősen magas, azonban gyors megtérülési idővel lehet számolni, és egy energiatakarékos otthon felépítésében kiváló első lépést jelenthet.

Szűrés alap

Gyártó
more... less
Ár
1129705 Ft 1889125 Ft
Teljesítmény
5 kW 35 kW
Legfrissebb cikkeink

Még több cikk

A termék hozzáadva az összehasonlításhoz.

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Részletek...