Barion Pixel

Fan-coil


Egy fűtéskorszerűsítés előtt álló épületben legtöbb esetben vizes radiátorral oldották meg a fűtést. Az energiaárak emelkedése, és a támogatásoknak köszönhetően sokan áttértek hőszivattyú fűtésre, melyhez legjobban a felület fűtés illeszthető. Egy meglévő radiátoros rendszer lecserélése padló vagy mennyezet fűtésre túl nagy felfordulással, és rengetek költséggel járna. Erre a problémára megoldás jelenthet a Fan-Coil-ok használata.

Fontos az elején megemlíteni, hogy a  fan-Coil önmagában csak egy hőleadó berendezés, melyhez egy hőtermelő készüléket kell illeszteni, ez lehet Hőszivattyú, Napkollektor, Kazán vagy Folyadékhűtő berendezés.

A Fan-Coil kinézetében nagyon hasonlít a hagyományos radiátorhoz, de működési elve teljesen más, hiszen a Fan-Coil hűteni és fűteni is képes. A fan-Coil egy lamellás szerkezetű, sűrűn bordázott hőcserélő felület, beépített ventilátorral.

Vízoldali csatlakozás tekintetében létezik 2, illetve 4 csöves kivitelben.

A 2 csöves kivitelben a hűtővíz és a fűtővíz ugyanabban a csőpárban kering, míg a 4 csöves esetében külön csőpáron kering a fűtő, illetve külön a hűtővíz. A 4 csöves Fan-Coil két egymástól független hőcserélőt tartalmaz.

2 csöves (egy időben vagy hűteni, vagy fűteni lehet)

4 csöves (egy időben hűteni és fűteni is lehet, a lakás különböző pontjait)

Előnye, hogy egy készülékben megoldható a hűtés és a fűtés is, ezáltal helyet spórolhatunk vele, hiszen a hűtéshez nem kell plusz oldalfali split klímát felszerelnünk.

A beépített ventilátornak köszönhetően rövidebb a felfűtési idő, mint pl. egy vizes radiátor esetében.

Telepítése egyszerű, és költséghatékony más berendezésekhez képes. Költséghatékonyságához kapcsolódik, hogy nem szükséges 80 Celsius fokos vízhőmérsékletet előállítani mint a hagyományos vizes radiátorok esetében, elég csupán 35-45 Celsius fokos víz. (Csatlakoztatható kondenzációs kazánokhoz, hőszivattyúkhoz, napkollektorokhoz)

Többféle verzióban elérhető: álló, magas oldalfali, mennyezeti (kazettás), és padlóba helyezhető. (mennyezeti egység légcsatornázható)

A Fan-Coil működés közben hatékonyan tisztítja szobánk levegőjét a kivehető, mosható légszűrője által, így kevesebb por és kórokozó kerül a levegőbe.

Szűrés alap

Kategóriák
Több.. Kevesebb
Gyártó
Több.. Kevesebb
Ár
113030 Ft 395900 Ft
Teljesítmény
0 kW 12 kW
Fűtőteljesítmény
2 kW 16 kW
Hűtőteljesítmény
2 kW 12 kW
Legfrissebb cikkeink

Még több cikk

A termék felkerült a kívánságlistára
A termék hozzáadva az összehasonlításhoz.