Barion Pixel

Mennyezetfűtés


Mennyezetfűtés jó választás lehet, ha kicsi a szabad padlófelület az adott helységben (pl. ágy, vagy sok bútor található a szobában) ilyenkor jó döntés magára a mennyezetre telepíteni a fűtést, így a fűtőfelület maximálisan kihasználható. Padlófűtésekkel ellentétben a mennyezetfűtés használatakor a szállópor koncentrációja minimálisra csökkenthető, sőt a penészedést is meggátolja.

 

A mennyezetre telepíthető fűtőfólia közvetlenül a gipszkarton szerkezetbe telepíthető. Az infravörös fűtőfólia használatakor a sugárzás nem ütközik tárgyakba, és akár 5 méteres belmagasság esetén is kényelmesen felmelegítik a padlót.

Ideális megoldás lehet új építésű vagy akár felújítás alatt lévő épületben is, amennyiben állmennyezet kialakításra is sor kerül. A mennyezetfűtés utólag is bármikor kialakítható.

A konvekciós hatás eléréséhez hőmérséklet különbségre van szükségünk, tehát a sugárzó mennyezet fűtés, vagy falfűtés sajátja az irányított hőleadás, (zárt térben a hőmérséklet kiegyenlítődik) így a padló és a mennyezet között lévő légréteg eltérése maximum 2-3 Celsius fok lesz.

A CALEO DIRECT fűtőfólia beépítésekor elegendő a mennyezetünk 25-45%-át fűtőfóliával lefedni, így a fennmaradó helyeken kialakíthatóak a világítótest rögzítései.

Mennyezet fűtés esetén a gipszkarton vastagsága lehet 9 – 12,5mm, és nem szükséges tűzálló gipszkarton használata. Vizes helységekben ajánlott az Impregnált gipszkarton használata!

Rétegrend kialakítás mennyezetfűtés esetén:

  • Födém
  • Szigetelés (kőzetgyapot, poliuretán hab)
  • Hőtükör fólia
  • Fűtőfólia
  • Gipszkarton szerkezet
  • Gipszkarton

 

A mennyezetfűtés egy láthatatlan hőforrás gipszkarton szerkezetben.

Szűrés alap

Ár
6200 Ft 620000 Ft
Gyártó
Több.. Kevesebb
Teljesítmény
48 kW 4800 kW
Legfrissebb cikkeink

Még több cikk

A termék felkerült a kívánságlistára
A termék hozzáadva az összehasonlításhoz.