A vízlágyítás, melyhez vízlágyító készülékek használata szükséges, egy olyan technológiai megoldás, amely segítségével képesek lehetünk csökkenteni a vízben lévő kalcium- és magnéziumionok mennyiségét. Ennek köszönhetően a víz keménysége csökken, ami számos előnnyel jár.

A kemény víz által okozott károsodásokat elkerülhetjük a vízlágyító készülék használatával. A kemény víz ugyanis károsítja a csapokat, a fürdőszobai készülékeket, és még a ruhák anyagát is tönkreteheti. A berendezés használatával ezeket a problémákat elkerülhetjük.

Előnyök

A berendezés segítségével csökkenthetjük a felhasznált mosó- és tisztítószerek mennyiségét, hiszen lágy víz esetén kisebb mennyiség is elegendő a megfelelő végeredmény eléréséhez. A készülékek használatával kényelmesebbé válhat a mindennapi életünk. A kemény víz ugyanis nehezebben mossa le a szappant és a tisztítószereket, így több időt kell rászánni a tisztításra. A termék használatával ez a probléma is megoldódik.

Mint tudjuk, a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása kiemelten fontos egészségünk megőrzése érdekében. Egy megfelelő termék használatával javíthatunk az ízén is. A kemény víz ugyanis gyakran kellemetlen ízű lehet, ami akár a fogyasztását is megnehezítheti. Ezen készülékek használatával ez a gond is megoldódik, így az íze is kellemesebbé válhat. 

Milyen típusú vízlágyító készülékek léteznek?

Ha vásárláson törjük a fejünket, több opció közül is választhatunk, amelyek közül a legelterjedtebbek a következők:

  • Ioncserélő modellek: a vízben lévő kalcium- és magnéziumionokat cserélő anyagokkal helyettesítik, így csökkentve a víz keménységét.

  • Kationos készülékek: kationcserélő anyagot tartalmaznak, amely a vízben lévő kalciumionokat kicseréli más, kevésbé keményítő ionokkal.

  • Anionos berendezések: anioncserélő anyagot tartalmaznak, amely a vízben lévő magnéziumionokat kicseréli más, kevésbé keményítő ionokkal.

  • Ozmózis termékek: osmózis eljárást alkalmaznak a víz keménységének csökkentésére. Ebben az eljárásban átmegy egy semipermeábilis membránon, amely kiszűri a keményítő ionokat.

  • Elektromos készülékek: elektromos áram segítségével csökkentik a kalcium- és magnéziumionok mennyiségét.

  • Mechanikus modellek: fizikai eljárásokat alkalmaznak a víz keménységének csökkentésére. Ilyen például a szűrők használata, amelyek kiszűrik a keményítő ionokat.

Minden típusú vízlágyító készüléknek megvannak a saját előnyei és hátrányai, így érdemes alaposan átgondolni, melyik típus a legmegfelelőbb a háztartás számára!

Takarékoskodjunk!

A vízlágyító készülék használatával csökkenthetjük a költségeinket. A kemény ugyanis több szennyvíz elvezetését igényli, míg ezen készülékek használatával kevesebb szennyvíz keletkezik, aminek köszönhetően csökkenthetjük a vízdíjat is.

Összefoglalva, a készülékek számos előnnyel járnak a mindennapi életünkben. Segítségükkel elkerülhetjük a károsodásokat, hatékonyabban tudjuk használni a tisztítószereket, csökkenthetjük a költségeinket, és javíthatunk az ízén is. 

Ha te is szeretnéd élvezni ezeket az előnyöket, érdemes megfontolni a készülék beszerzését. Ha kérdésed merül fel bármelyik termék kapcsán, vagy csak nem tudsz dönteni, bátran kérj segítséget munkatársainktól elérhetőségeink egyikén!