Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek az olyan fűtési megoldások, amelyek környezetbarátabbak és energiatakarékosabbak, mint a hagyományos társaik. Az egyik ilyen megoldás a Hajdu hőszivattyú, amelyről most röviden összefoglaljuk a legfontosabb információkat. 

A Hajdu hőszivattyú működése

Egy olyan eszköz, amely az energiát a levegőből vagy a talajból nyeri, és ezt használja a fűtésre és a melegvíz előállításához. Két fajtája létezik: a levegő-víz és a talaj-víz hőszivattyú. Természetesen mindkét típusnak vannak előnyei és hátrányai is, és az adott helyszín adottságaitól függ, hogy melyik típus lesz a legmegfelelőbb a számunkra.

A levegő-víz minőségi hőszivattyúhoz egy kültéri és egy beltéri egység tartozik. A kültéri egység általában a ház falára vagy a földre kerül telepítésre, és ez a rész nyeri az energiát a levegőből. A beltéri egység pedig a fűtőtestekkel kerül összekötésre. Ez a típus az egyik legkönnyebben telepíthető és karbantartható rendszer, így igen népszerű.

A talaj-víz változat hasonló elven működik, azonban a hőcserélő a talajba van beépítve. Ennek köszönhetően ez a rendszer hatékonyabb és stabilabb hőfokot képes biztosítani, de a telepítése bonyolultabb és drágább is, így nem minden esetben érdemes emellett dönteni.

Használatuk előnye

A rendszer környezetbarátabb és energiatakarékosabb, mint a hagyományos fűtési rendszerek, és hosszú távon költségkímélőbb is. Emellett a rendszer nagyon megbízható és hosszú élettartamú, illetve nagy fokú rugalmasságot biztosít a fűtési rendszer üzemeltetése során.

Webáruházunk kínálatában széles választékban találhatóak meg a Hajdu hőszivattyúk, mind a levegő-víz, mind a talaj-víz típusokból. Az áruk változó, de általában magasabb, mint más hagyományos fűtési rendszereké. Azonban a hosszú távú költségmegtakarítás miatt a magasabb árakat gyorsan kompenzálja a megtakarított energiaköltség, ami a mai világban igencsak nagy előny.

Milyen típusok közül választhatunk?

Ha Hajdu hőszivattyú mellett tettük le a voksunkat, választhatunk az egy- és a háromfázisú változatok közül. A fő különbség közöttük az, hogy az egyfázisú hőszivattyúk egyfázisú elektromos árammal működnek, míg a háromfázisú hőszivattyúk háromfázisú elektromos áramot használnak.

A két típus eltérő környezetbe optimális választás, így a döntést a későbbi felhasználás módja fogja meghatározni. Az egyfázisú teljesítménye és mérete is kisebb, így kisebb helyiségekben, lakóépületekben és kiskereskedelmi helyiségekben használják őket döntően, kisebb fogyasztásuk miatt. Ezzel szemben a háromfázisú gépek jellemzően ipari felhasználásra kerülnek kiválasztásra, gyárakba, raktárépületekbe. Itt a terhelés is egyenletesebben oszlik el az elektromos rendszerben. 

Ha környezetbarát megoldást választanál, amely egyben költséghatékony üzemeltetést is eredményez, érdemes megfontolni a Hajdu hőszivattyú telepítését. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésre, hogy segítsenek kiválasztani az optimális hőszivattyút otthonodba, vagy üzleti igény esetén ipari területekre, figyelembe véve az adott helyszín adottságait és a fűtési igényeket. 

A webáruházban megtalálhatóak a legújabb modellek, valamint a karbantartáshoz szükséges egyéb felszerelések és kiegészítők is. Nézz körül, és válaszd a számodra legmegfelelőbb modellt, illetve kiegészítőket!