Milyen funkciót tölthet be a háztartásban az indirekt tároló hasznosítása? Miben rejlik a modern elektromos eszköz hozzáadott értéke, és miért jelenthet előnyt az alkalmazása rövidebb és hosszabb távon?

A cikkben ezeket a kérdéseket nézzük meg tüzetesebben is. Gyakorlatias szemszögből közelítjük meg a dolgot, remélhetőleg hathatós segítséget biztosítva, és megkönnyítve a választást.

Kezdjük azzal, hogy tisztázzuk az indirekt tároló alapvető hasznosságát!

Ami a modern indirekt tárolók használatát és hasznosítását illeti, alapvetően a melegvíz készítéséhez alkalmazott elektromos eszközökről van szó. Amelyeknél közös sajátosság a nagy teljesítményű hőcserélő. A hőcserélő legfontosabb funkciója, hogy viszonylag gyors felfűtést tesz lehetővé. Ennek köszönhetően akár egy kisebb méretű indirekt tároló is könnyedén alkalmazható, amivel csökkenthető a hőveszteség mértéke.

Ennyit érdemes tudni dióhéjban az indirekt tárolók hasznosításának lehetőségeiről. Fontos persze gyorsan hozzátenni, hogy sokféle változatban állnak rendelkezésre, úgyhogy vizsgáljuk meg kicsit őket ebből a szemszögből is!

Milyen kivitelben adott a lehetőség az indirekt tárolók beszerzéséhez?

Ami az elhelyezést, illetve az üzembe helyezést illeti, a falra szerelhető megoldások mellett lábon álló kivitelben egyaránt adott a lehetőség az indirekt tárolók beszerzésére. Szintén variációs lehetőséget jelent a beépített hőcserélők száma.

Léteznek ugyanis modellek egy, illetve két hőcserélővel is. További hozzáadott értéket jelenthet, hogy igény szerint, kiegészítő elektromos fűtőbetéttel együtt megoldható az indirekt tároló beszerzése és hasznosítása. Ahogy az is előny, hogy olyan korszerű eszközökről beszélünk, amelyek kifejezetten alkalmasak vegyestüzelésű kazán, vízteres kandalló, gázkazán vagy akár egy napkollektoros rendszer fogadására is.

Néhány további faktor, amelyek szintén a beszerzés mellett szólhatnak

Az üzembe helyezés szempontjából előnynek számíthat, hogy az indirekt tárolók modern változatai könnyedén a falikazán alá szerelhetők, ami nagyban megkönnyítheti a hatásmechanizmust.

Az indirekt fűtést hatékonyan elősegítő eszköz mellett szóló további komoly érv a kiváló ár-érték arány. Ami ráadásul nemcsak rövidebb távon, hanem hosszú éveken át jelenthet elsőrendű megtérülést.

A korszerű változatokat már rendszerint úgy gyártják ráadásul, hogy zománcozott felületvédelem gondoskodjon az extra hasznosítási időről. Sőt, akár olyan készülék beszerzésére is adott a lehetőség, amelyek esetében megtalálható magnézium anód is, a korrózió elkerülésének érdekében, a levehető lágy PVC burkolat pedig a karbantartás szempontjából jelenthet könnyítést.

Hol merülhet fel ötletként az indirekt tároló hasznosításának lehetősége?

Nyugodtan kijelenthető, hogy a modern elektromos fűtéstámogató eszközök közé sorolható indirekt tároló egészen sokoldalú eszközként hasznosítható. Aminek köszönhetően ideális  megoldást jelenthet kisebb vagy nagyobb lakásokban, illetve családi házakban is.

Kitűnő választást jelent ahhoz a nem elhanyagolható feladathoz, hogy a fürdőszobában használatos  kád, zuhany és mosdó ellátása kifogástalan színvonal és hatékonyság mellett tudjon megvalósulni. Költséghatékonyan, hosszú várható élettartam mellett.