Milyen teljesítményű kazánt vásároljak?

A készülékvásárlás fontos tényezője, hogy kellően méretezett gázkazánt válasszunk. Ahhoz, hogy gázkazánunk gazdaságosan működjön az épület, lakás hőszükségletének kiszámítása után kell kiválasztanunk a saját és a fűtendő épület igényeinek megfelelő kazán készüléket.

Régi bevált ökölszabály szerint a fűtendő légköbmétert szorozzuk 40-el, megkapva így a szükséges wattszámot. Például, ha egy 150 m2 alapterületű, 2,7 m belmagasságú lakáshoz szeretnénk kazánt, akkor a fentiek szerint: 150X2,7=405 m3 a fűtendő épület térfogata. Tehát a 405 m3 fűtendő légteret szorozzuk 40-el ami azt jelenti, hogy 16.200 Wattot kell tudjon a gázkazánunk. Természetes ez egy elnagyolt ökölszabály hiszen sok tényezőtől függhet a pontos hőigény /épület tájolása, elhelyezkedése, szigeteltsége/, de legtöbb esetben támaszkodhatunk rá, mivel az összes kazán, gázkazán szabályozható. Visszatérve konkrét példánkhoz az épületnek 16.200 Wattra= 16.2 kW-ra van szüksége, ehhez egy 24 kW névleges teljesítményű gázkazánt fogunk választani mert ezek legtöbbje 7-8 kW-ig visszaszabályozható.

Mindezek mellet nem érdemes erősen túlméretezett kazánt, gázkazánt vásároljunk hiszen a hőszükséglet számítás elvileg a leghidegebb napokon való megfelelő fűtésellátás kiszámítását célozza meg, de ezek száma éves viszonylatban meglehetősen kevés. A hagyományos gázkazánok gyakorlatilag csak ezeken a napokon üzemelnek teljes terheléssel, a fűtési szezon fennmaradó részében a hagyományos gázkazán leterheltsége fele a méretezettnek. Ezeknek a gázkazánoknak a hatásfoka a terhelés csökkenésével csökken, kondenzációs gázkazánok hatásfoka a terhelés csökkenésével nő a megnövekedett kondenzációs hatás következtében, ezért is érdemes kondenzációs kazánt vásárolni.

Fali gázkazán vagy álló gázkazán?

Meglehetősen egyszerű kérdés, mivel a jelenlegi égéstermék-elvezetési szabályok szerint kéményes gázkazán nem szerelhető be csak a lakótér légterétől teljesen független helységbe, külön kazánházba, de oda is csak a megfelelő légellátási szabályok betartása mellett. Ebből adódóan álló gázkazánt zömében családi házak fűtésigényeinek kiszolgálására használják hőközpont részeként ahol kellő hely áll rendelkezésre és ahol épített kémény kialakításának, bélelésének nincs akadálya, hiszen ezek a kazánok kéményt igényelnek. Az esetek zömében fali gázkazánt vásárolunk az egyszerűbb elhelyezés és bekötés miatt is.

Fali gázkazán választékunk

Álló gázkazán választékunk

Kéményes gázkazánt, vagy turbós /zárt égésterű/ gázkazánt válasszak?

Az előző kérdéshez kapcsolódóan félig meg is válaszoltuk, hiszen gázkazáncserénél, vagy új gázkazán felszerelésénél már nincs lehetőség kéményes gázkazán beépítésére csak a fentebb leírt szigorú feltételek betartása mellett. Turbós, zárt égésterű gázkazánt azonban szinte bárhová elhelyezhetünk hiszen az égéshez szükséges levegőt nem az épület belső teréből, hanem a külső térből nyeri, mindamellett biztonságos és csendes üzemet nyújt. Megfelelő elektromos védettségű (IPX5D) zárt égésterű gázkazánt akár fürdőszobában, a fürdőkád fölé is elhelyezhetünk.

Kéményes fali gázkazán választékunk

Turbós fali gázkazán választékunk

Kondenzációs gázkazán, vagy hagyományos gázkazán?

A mai kor szellemében egyértelműen kondenzációs gázkazán, hiszen az összes alacsonyabb gázfogyasztást ígérő megoldás közül ez a leggyorsabban megtérülő ilyen jellegű befektetés.

Pénztárcakímélő üzem, gazdaságosság, alacsonyabb károsanyagkibocsájtás, akár 30%-al kevesebb gázfogyasztás. Mindannyian hallotunk már a kondenzációs kazánok előnyeiről, de hogyan tudja beváltani ígéreteit, hogyan is működik?

A hagyományos és kondenzációs gázkazánokban is szénhidrogéneket égetünk el, miáltal széndioxid és víz keletkezik, de míg a hagyomásnyos készülékek ezt a forró gőzt nem hasznosítják, addig a kondenzációs gázkazánok ezt a 100°C-nál melegebb közeget saját hasznukra fordítják. A kondenzációs gázkazánok a halmazállapotváltozással járó nagy mennyiségű energiát hasznosítják a kondenzációs technológia segítségével mellyel a vízgőzt újra folyékony halmazállapotuvá teszik.

A kondenzációs gázkazán "titka" az égéstermék úgymond rejtett hőjében rejlik. Míg a hagyományos gázkazánoknál a magas hőmérsékletű füstgáz akadálytalanul a szabadba áramlik, úgy a kondenzációs technológia segítségével a füstgázban lévő rejtett hőt ejtik csapdába, és hasznosítják fel egy második hőcserélő segítségéval, így lehetséges a 100%-nál magasabb hatásfok. Ezt a kb. 10-15% többletenergiát tudja a kondenzációs gázkazán a fűtési előremenő víz melegítésére fordítani, pénzt és energiát spórolva Nekünk.

A kondenzációs gázkazán minden esetben turbós, zárt égésterű, az égéshez szükséges levegőt a szabadból szívja, illetve a füstgázt egy ventillátorral a szabadba fújja, alacsony zajszintű biztonságos készülék, a CO mérgezés lehetősége kizárt. Ha régi készüléke cserére szorul mindenképpen érdemes fontolóra venni a kondenzációs gázkazánra való átállást.

Kondenzációs fali gázkazán választékunk

A beépített tárolós gázkazán előnyei

Beépített tárolós gázkazánt, legyen az hagyományos gázkazán, vagy kondenzációs gázkazán, a több vízvételi hellyel rendelkező lakásokba, házakba ajánljuk különösen oda ahol helyhiány miatt az indirekt külső tároló elhelyezése nem megoldható. Egyesíti egy hőközpont által nyújtott melegvízteljesítmény elérhetőségének illetve egy fali készülék kis helyigényének előnyeit.

Kéményes beépített tárolós fali gázkazán választékunk

Turbós beépített tárolós fali gázkazán választékunk

Kondenzációs beépített tárolós fali gázkazán választékunk

Vegyestüzelésű kazánok alkalmazása

A vegyestüzelésű kazánokat jellemzően családi házak kiegészítő fűtésére használják, típustól függően fa, szén, koksz, fabrikett eltüzelésére alkalmasak. Hőközpont részeként, kiegészítő hőtermelőként fűtési puffertartállyal javasolt a beépítése, mivel szabályzása nem megoldott így a "feleslegesen" termelt melegvízet a puffertartályban tudjuk tárolni.

A vegyestüzelésű kazánokat gázkazánok kisegítő fűtőkészülékeként zárt fűtési rendszerekben biztonsági hőcserélővel ajánlott beépíteni, mely fűtési üzemzavar esetén pl. áramkimaradáskor amikor a fűtővíz hőmérséklete a beállított érték fölé emelkedik megvédi a kazánt a hősokktól.

Vegyestüzelésű kazán esetében is a kémény kiválasztását, hő- és áramlástechnikai méretezését bízzuk épületgépész tervezőre, aki a méretezés alapján elkészített tervek engedélyeztetését is elvégzi a területileg illetékes kéményseprő vállalatnál.
A hibátlan égéstermék elvezetéshez megfelelő huzatú kéményt kell kialakítani. A nem megfelelő huzatú kémény a kazánüzemben fennakadásokat okozhat, fokozott kormolódáshoz, kátrányképződéshez vezethet, ami csökkenti a hatásfokot és a vegyestüzelésű kazán élettartalmát.

Vegyestüzelésű kazán választékunk

A faelgázosító kazán mibenléte

A faelgázosító kazánok a vegyestüzelésű kazánokkal ellentétben teljesen szabályozott körülmények között égetik el tüzelőanyagukat, így lehetséges, hogy hatásfokuk megközelítőleg 90%. Tökéletes megoldás családi házak kiegészítő fűtőkészülékeként, puffertároló együttes használatával ajánlott.

A faelgázosító kazánok két tűzterűek, a felső térben tökéletlen égés mellett a fa elégetése történik, míg az alsó térben a keletkezett, még éghető füstgázt ventillátor segítségével egy kerámiatesten áthúzva, nagy mennyiségű levegő hozzáadásával másodlagos égés mellett égetjük el. Itt a füstgázok magas hőfokon fagázként égnek el.
Ennek a ventillátoros szabályzott égésnek köszönhetően a faelgázosító kazánoknál a károsanyagkibocsátás a megengedett 10%-a, a hamuként megmaradt égéstermék gyakorlatilag elenyésző, a gázzal történő fűtéshez képest pedig kb. 40% megtakarítás realizálható. Egy adag száraz fával megrakott faelgázosító kazán, kb. 4-5 óra folyamatos üzemet biztosít.

Faelgázosító kazán választékunk

Pellet kazánok

Alternatív fűtési technológia, melynél fűtőanyagként pelletet használunk, mely lehet nagy nyomáson adalékanyagok nélkül összepréselt, kiszárított, darált faapríték, vagy növényi rost úgynevezett energiafű. Környezetkímélő, kényelmes, olcsó fűtési mód mellyel nagymértékű költségmegtakarítás érhető el, különösen más alternatív fűtési mód, mondjuk napkollektoros rendszer együttes alkalmazásával. Jellemzően pellet kazán és pellet kályha segítségével hasznosítjuk a pelletben rejlő energiát, mely hála a korszerű feldolgozási technológiának könnyen kezelhető és szállítható fűtőanyag.

Pellet kazán alkalmazásánál legtöbbször a pellet adagolása automatizált, egy külső vagy egy, a pellet kazán részét képező tárolóból valósul meg. Ezek mérete pellet kazánonként változó.

A pellet kazánok kéményes készülékek ezért telepítésük csak a lakótértől elszigetelt helységbe, kazánházba lehetséges. A pellet kályhák némelyike azonban ventillátoros füstgázelvezetéssel rendelkezik, ezért akár a nappaliban is felállítható!

Pellet kazán választékunk

Mikor érdemes elektromos kazánt választani?

Elektromos kazán üzemeltetésének főként azokon a helyeken van létjogosultsága, ahol a vezetékes gáz nem, vagy a magas bekötési költségek mellett elérhető. Az elektromos kazán remek választás hétvégi házak, nyaralók fűtésére és melegvíellátására, illetve egyéb olyan épületeknél ahol korlátozottak a kéménykiépítés lehetőségei. Alacsony befektetési költségek jellemzik, hiszen nincs szükség gázvezeték és kéményrendszer kiépítésére. Teljesítményének meghatározása ugyanazon szabályok érvényesek, mint a gázkazánoknál.

Elektromos kazán vásárlása előtt feltétlenül tájékozudjunk, hogy a villanyóra teherbírása megfelel e az adott teljesítményű elektromos kazán beépítéséhez!

Elektromos kazán választékunk

A használati melegvíz előállításának lehetőségei, elektromos bojler - gázbojler

Alapvetően két módon állíthatunk elő használati melegvizet (HMV). Elektromos és gázüzemü bojler üzemeltetésével. Az elektromos vízmelegítők, bojlerek jellemzően tárolós rendszerben működnek, míg a gázüzemű vízmelegítők, bojlerek átfolyós és tárolós kivitelben, ezen belül kéményes és turbós /zárt égésterű/ füstgázelvezetéssel készülnek.

A bojler kiválsztásában főként gyakoralti szempontok az irányadóak, pl. milyen mennyiségű HMV-ra van szükségünk, milyen elérhető energiaforrás áll rendelkezésre, a készülék elhelyezése, stb.? Megválsztásuk az egyedi igényekhez és lehetőségekhez képest alakul.

Bojler választékunk

Napkollektoros rendszerekről általában.

Napkollektoros rendszer kiépítésekor mindenekelőtt azt kell eldöntsük, hogy mire is szeretnénk használni. Használati melegvíztermelésre, fűtési rásegítésre, medence vizének melegítésére? Bármelyiket is választjuk fontos, hogy a napkollektorokat a megfelelő tájolás mellett helyezzük el, funkciójukat csak így tudják majd megfelelő hatásfokkal betölteni.

Kialakításukat tekintve a napkollektorok alapvetően sík abszorber felülettel /síkkollektor/ és vákumcsöves kialakításban vásárolhatók meg. Ahhoz, hogy napkollektoros rendszerünk megelégedésünkre működjön gondos tervezés és szakszerű kivitelezés szükséges. Ha már meglévő fűtési rendszerünket szeretnénk kiegészíteni napkollektoros rendszerrel úgy érdemes kompakt, az igényeinkre szabott napkollektor rendszert vásárolnunk melyet majd az összes nagyobb gyártó rendelkezésünkre bocsáthat. Új fűtési rendszerek kialakításánál ha lehet még könnyebb dolgunk van, hiszen már a tervezési stádiumtól kezdődően számolunk a napkollektor elhelyezésével így azok elhelyezése és a fűtési rendszerrel való összehangolása megoldott.

Napjainkban a legelterjedtebb, hogy napkollektoros rendszerünket használati melegvíztermelésre építjük, jelenleg ez a leggyorsabban megtérülő a napenergiát felhasználó napkollektoros megoldás, de mivel ezen rendszerelemek az árak csökkenésével egyre szélesebb körben elérhetők, így létjogosultsága van a használati melegvíztermelés mellett a fűtésrásegítéses változatoknak illetve a medencefűtésre használt verzióknak is.

Összegezve tehát a növekvő energiaárak, az egyre alacsonyabb bekerülési árak, pályázható állami támogatások figyelembevételével a napkollektoros rendszer mindenképp ajánlott alternatív energiafelhasználási forma mely amellett, hogy pénz takarít meg nekünk és némi függetlenséget ad az energiaszolgálatóktól, még környezettudatos gondolkodást is mutat.

Napkollektor választékunk

Milyen szabályzást válasszak? Termosztát, szabályzó?

Komoly fűtési rendszer esetében szakembert igénylő feladat a szabályzó kiválasztása, de normál esetben egy átlagos termosztát, esetleg programozható termosztát, vagy rádiós termosztát is megfelelhet. A folyamatosan emelkedő energiaárak arra kell sarkaljanak, hogy házaink, lakásaink fűtését megfelelő szabályzás, termosztát használat mellett működtessük, hiszen rengeteg energiát és pénzt spórolhatunk ezek alkamazásával.

Bár egyre elterjedtebb a külső hőmérséklet alapján történő fűtésszabályozás, főleg új építésű épületeknél, még mindíg a legegyszerűbb, kétpont szabályozás /a termosztát ki illetve bekapcsolja a készüléket/ van alkalmazásban rengeteg helyen. Köztes megoldás a helységhőmérséklet alapján történő teljesítményszabályzás amely ugyan jobb hatásfokkal dolgozik, mint a kétpont szabályzás, de még mindíg elmarad az időjáráskövető szabályzástól.

A szabályzás kiválasztását végezzük közösen az épületgépészeti tervezővel, esetleg szerelővel az igények és lehetőségek figyelembevételével.

Termosztát, szabályzó választékunk

Kazán, gázkazán, bojler, termosztát, napkollektor, márkák szerint:

Ariston - kazán, gázkazán, bojler, termosztát, napkollektor gyártó:

Az alapjait tekintve olasz, Ariston Thermo Csoport vezető nemzetközi vállalat, melynek fő tevékenységét fűtési kazán, gázkazán, és vízmelegítő, bojler rendszerek és szolgáltatások széles skálájának biztosítása jelenti.
Az Ariston Thermo Csoport célja a kényelem minőségének növelése fejlett technológia, kiemelkedő minőség és nagy hatékonyságú termékek nyújtásával, amelyek csak mérsékelt hatást gyakorolnak a környezetre.
Az elmúlt 20 év során az Ariston csoport fokozta jelenlétét a fűtési iparban, és jelentősen kiterjesztette tevékenységeit, így mára az iparág leginkább globális piaci szereplőjévé vált.

Beretta - kazán, gázkazán, bojler, termosztát, napkollektor gyártó:

A Beretta története 1950 szeptemberében indul. A vállalat már a kezdeti időszakban kiemelkedett szakértelmével, minőségével és termékeinek megbízhatóságával. Néhány év elteltével a Beretta az első helyre emelkedett a lakossági fűtés szektorban. 1969-ben a vállalat elkezdte a lakossági fűtésre alkalmas kazán, gázkazán kifejlesztését és gyártását.

1973-ban indult el a második legfontosabb irányváltoztatás: Olaszországban a Beretta gyártotta az első fali gázkazánt. Az olajválság idején a gáz jelentette az egyetlen ideális energiaforrást a fűtés fejlesztésében. Ezen évek alatt a termékek és mindenekelőtt a Beretta kompetenciája megnőtt a fűtéstechnika területén, ezzel elősegítve a Beretta márka jelentős piaci részesedését.

A Beretta szervezeti modellnek, az erőforrásoknak és a know how-nak köszönhetően a Beretta máig folyamatosan növekedik a világpiacon. Ugyanakkor kihívásokkal is küzd, amelyekkel az ötvenes évek óta ugyanazzal a lelkesedéssel, ugyanazzal a következetességgel és állandó életképességgel száll szembe.

Bosch - kazán, gázkazán, bojler, termosztát, napkollektor gyártó:

A Bosch az európai fűtéstechnikai piac legnagyobb szereplője. A német Junkers márkanév már 1932 óta tartozik a Bosch csoporthoz. Ez a név az egyik legnagyobb, legrégebbi fűtéstechnikai szereplője volt a magyarországi piacnak, mely fűtéstechnikai termékeket a Bosch 2010-től saját nevével forgalmazza.

A Bosch már a fűtéstechnikai berendezések piacának valamennyi szegmensében jelen van, legyen az hagyományos
gázkazán, kondenzációs kazán, bojler, vegyestüzelésű kazán, napkollektor rendszer vagy hőszivattyú. Célja, hogy ügyfeleit az innováció erejével, a gazdaságossággal, megbízhatósággal és minőséggel győzze meg.

Buderus - kazán, gázkazán, bojler, termosztát, napkollektor gyártó:

A Buderus GmbH Németország egyik legrégebbi ipari vállalata, története egészen 1731. március 14-éig nyúlik vissza, amikor is Johann Wilhelm Buderus letette a gyár alapkövét az oberhesseni Friedrich-kohó bérbevételével. A vállalkozás a faszén-kohó öntvények és nyersvas termelésével indult, és mára világ egyik meghatározó fűtéstechnikai vállalatává nőtte ki magát. A Buderus GmbH. az európai piacon vezető fűtéstechnikai cégek közé tartozik, a kezdetekkor még Buderus Heiztechnik GmbH, 2003-tól a Bosch Csoport tagjaként működik.

A Buderus a hazai piacon a kondenzációs fali kazánok, atmoszférikus kazánok és blokkégős öntöttvas gázkazánok, illetve acéllemez kazánok (15 kW-tól 32 MW-ig) és napkollektor rendszerek elismert szállítója.
Ezen túlmenően termékpalettája kibővült hőszivattyúk, gázmotorok, vákuumcsöves és sík napkollektorok, napelemek, radiátorok, felületfűtések értékesítésével.

Immergas - kazán, gázkazán, bojler, termosztát, napkollektor gyártó:

Az olasz IMMERGAS 1964 óta vezető szerepet tölt be a háztartásokban használatos kazán, gázkazán, bojler, termosztát, napkollektor tervezésében és gyártásában. Az Immergas élvonalbeli szerepe, a siker titka, a minőség és a termékek állandó fejlesztésének köszönhető. Az Immergas gyár – mely évi 450.000 db kazánt képes gyártani – több mint 700 ember foglalkoztat. A gyárak és irodák 45.000 m2 területen helyezkednek el, melyet folyamatosan bővítenek. Nagy összeget fordítanak kutatásokra, fejlesztésekre, szakképzésre, reklámra és az értékesítés növelésére. Öt kontinens 30 országában van jelen az Immergas a képviseletein keresztül.

Az Immergas S.p.A 2004-ben – a 2002. évi piaci bevezetése után – megalapította magyarországi leányvállalatát az Immergas Hungária Kft-t.

Saunier Duval - kazán, gázkazán, bojler, termosztát, napkollektor gyártó:

2007-ben 100 éves fennállását ünneplő francia Saunier Duval – Európa egyik vezető gázkészülék márkájaként – több, mint 40 országban van jelen, Franciaországban, Spanyolországban, Belgiumban, Magyarországon piacvezető. 2001-től a Vaillant Group tagjaként Európa vezető fűtéstechnikai vállalkozásának részesévé vált.

A Saunier Duval nevéhez fűződik az első falra szerelhető kombi kazán készülék (1963), az első zárt égésterű – turbós-kazán (1974), az első őrláng nélküli bojler (1978), a melegvízellátást forradalmasító ISODYN rendszer (1999) megalkotása. A készülékgyártók körében a Saunier Duval az elsők között szerezte meg az ISO 9001-es minősítést. Kazánjai, gázkazánjai több ízben, legutóbb 2006-ban – nyertek nemzetközi formatervezési díjat.

A Saunier Duval 1990-2000 között az angol Hepworth csoport legsikeresebb tagjaként Európa második legnagyobb fali kazán, gázkazán gyártója, jegyzik a londoni tőzsdén.

2001 óta a Vaillant Hepworth Csoport, majd a Vaillant Group tagjaként (Vaillant, Saunier Duval, Glow-worm, Protherm, AWB, Renova Bulex stb.) Európa egyik piacvezető fűtéstechnikai vállalkozásának részesévé vált.

Stiebel Eltron - kazán, gázkazán, bojler, termosztát, napkollektor gyártó:

A német Stiebel Eltron már több mint 70 éve fejleszt és gyárt kazán, bojler, termosztát, napkollektor készülékeket a "melegvíz és meleg otthon" számára. A Stiebel Eltron név azóta is garancia az egyedülálló technikára, az energiatakarékosságra, a környezetvédelemre, a minőségre és a megbízhatóságra.

Melegvíz elektromos árammal-Stiebel Eltron elektromos bojler. Energiatakarékos környezetkímélő használati melegvíz készülékprogram-Stiebel Eltron elektromos bojler.
Meleg otthon elektromos árammal-Stiebel Eltron elektromos kazán. Elektromos egyedi fűtőkészülékek.
Meleg otthon elektromos árammal-Stiebel Eltron elektromos kazán. Elektromos központi fűtőkészülékek.
Stiebel Eltron hőszivattyúk. A földből, a talaj-, vagy a felszíni, vízből vonják ki a fűtéshez szükséges meleget. Stiebel Eltron napkollektor, az élvonalban. Az anyacég úgymond vett márkaként az AEG és Elnett típúsu készülékek forgalmazója is egyben.

Vaillant - kazán, gázkazán, bojler, termosztát, napkollektor gyártó:

Az eredetében német Vaillant-csoport vezető pozíciót foglal el az olyan fontos termékcsoportokban, mint a fali és álló fűtő- és kombi kazánok, gázkazánok, valamint az elektromos bojler berendezések, termosztát és napkollektor gyártás területén.

A Vaillant-csoporton belül a Vaillant márka az elmúlt években folyamatosan bővítette technológiai portfolióját az energiatakarékos és környezetbarát készülékek iránti piaci keresletnövekedéssel párhuzamosan: termékkínálata a hatékony gázkazán és olajfűtő berendezések mellett olyan innovatív megoldásokat is magába foglal, mint a hőszivattyúk, pellet-kazánok, napenergia-hasznosító hő- és villamosáram-termelő berendezések, mikro-hőerőművek (tüzelőanyag-cellás létesítmények) és intelligens rendszerek.

A siker alapja a kutatás-fejlesztési tevékenység, melynek irányát a fogyasztói igények folyamatos és szisztematikus elemzése határozza meg.

Wolf - kazán, gázkazán, bojler, termosztát, napkollektor gyártó:

A Wolf gyár Bajorországban, Mainburgban található, a magyarországi Wolf képviselet 1993. óta létezik és a német hagyományoknak megfelelően prémium kategóriás készülékeket gyártanak.

Palettájukon megtalálható a Wolf kazánok több típusa és generációja köztük Wolf normál gázkazán, Wolf kondenzációs gázkazán, Wolf atmoszférikus álló gázkazán, de otthon vannak az ehhez szüksége Wolf termosztát és mint kiegészítő a Wolf napkollektor rendszer gyártásában is.


Webkazán.hu - itt megtalálod amit keresel

Ingyenes szállítás

200 000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenesen
házhozszállítjuk rendelésed!

Visszavásárlási garancia

14 napon belül meggondolhatod magad.

Hívj minket: +36 20/960-8840

Hétköznap 8-17 óráig szakértő kollégáink
szívesen segítenek a választásban!

Elfogadom

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Részletek...