A modernkori termosztátok a teljes, tökéletes, 100%-os kényelmet szolgálják. A hőmérséklet szabályozása azonban ezek mellett a fűtésszámla kiszámíthatóságát, a spórolást is elősegíti.

Milyen termosztátokkal találkozhatsz?

Az alap termosztátok a nem programozhatók. Ezek sajnos nem teljesítik be a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen akár 3 fok is lehet a valósághoz képesti eltérés, ami egy fűtésszámlán bizony már megmutatkozik.

A programozható termosztátok esetében több üzemmódot tudsz beállítani. Normál és csökkentett, egyheti vagy többheti programozás, automata vagy mechanikus beállítás is megoldható. Szintén lehetővé teszi a külön hétvégi és hétköznapi beállítást, illetve azt, hogy este lejjebb tekerje a fűtést, reggel pedig feljebb. Mivel előre is lehetővé teszik a programozást, roppant kényelmes, hogy nem kell mindig foglalkozni a beállításokkal.

Ha programozható termosztátot keresel, IDE kattints kínálatunkért! (link)

Nagyon hatékonyak a külső hőmérséklet érzékelős termosztát változatok, amelyek a kinti hőmérséklethez alkalmazkodva szabályozzák a benti hőfokot, így mindig optimális lesz a hőmérséklet.

A programozható termosztátok között találhatsz vezetékest vagy kényelmes, vezeték nélküli verziót is. Emellett, különleges kényelmet biztosítanak a távoli eléréses változatok, ahol a mobilod segítségével akár a munkahelyedről is, vagy épp hazainduláskor szabályozni tudod otthonod hőmérsékletét. Ez különösen azért éri meg, mert napközben a fűtés nem megy magas intenzitással, vagyis spórolni tudsz. Azonban nem látod ennek kárát, hiszen nem hideg, hanem már a termosztát segítségével felfűtött lakásba érkezel haza. Ugyanez igaz akkor is, ha mégsem érsz haza a várt időpontban, és nem szeretnéd, ha feleslegesen melegedne fel a lakás. Egyszerűen csak átállítod a programozást, eltolod a kellő idővel későbbre, és a rendszer csak akkor fűt majd be. Ez apróságnak tűnhet, de több ilyen esettel elég sok pénzt tudsz megspórolni…

Annyi mindent lehet ma már WiFin vagy applikáción keresztül vezérelni az otthonodban – kávéfőzőtől a mosógépen át a villanyok fel-le kapcsolásáig. Nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb a termosztátok is eljutnak erre a modern szintre, hogy vezeték nélküli hálózatról irányíthasd őket.

Miért érdemes okos termosztátok mellett voksolnod?

-          Kényelmi tényezők miatt – vezeték nélkül, appon vagy interneten keresztül hozzáférsz a szabályozóhoz,

-          spórolás miatt – nem dobsz ki felesleges pénzt az ablakon egy rossz programozás miatt, akár a rendszer megbízhatatlansága, akár a saját beállításaid miatt.

A modernkori termosztátok előnye, hogy később is illeszthetők a fűtésrendszerhez, nem csak annak kialakításakor. Egyrészt, kiváló minőségű, megbízható programozható termosztátot nemcsak horror áron lehet kapni, de ha az általad választottnak akár borsosabb ára is van, jó, tudod, hogy már egy szezon alatt simán képes visszahozni a fűtésszámlán a ráfordított költséget!

Nézz körül kínálatunkban, és rendelj akár még ma programozható termosztátot az otthonodba! Jelszó a kényelem és a kedvezőbb fűtésszámla. Kattints IDE a webshop eléréséhez.