Mit vegyünk figyelembe, amikor az „olajradiátor vagy hősugárzó” kérdésben döntünk?

Az egyik legfontosabb szempont értelemszerűen a felhasználás várható jellege. Vagyis azt kell előzetesen átgondolni, hogy a hősugárzót vagy pedig az olajradiátort hol, milyen intenzitással és milyen gyakran szeretnénk majd használni.

Nem mindegy például, hogy kültéren vagy beltéren, állandó fűtésként vagy kiegészítő céllal, kis helyre vagy nagyobb beltérhez keresünk éppenséggel optimális fűtési megoldást. De ha a felsorolt szempontokat végigvesszük, akkor közelebb kerülhetünk a megoldáshoz.

Nagy általánosságban persze kijelenthető, hogy köszönhetően az elektromos fűtési megoldások folyamatos fejlődésének, gyakorlatilag mindkét opcióval jól járhatunk. Biztos, ami biztos alapon persze nézzük meg őket kicsit közelebbről is.

Amit az olajradiátor által kínált előnyökről tudni érdemes

Az egyik legrégebbi elektromos fűtőeszköznek számít, amit leginkább kiegészítő célzattal szokás alkalmazni. Vagyis olyankor jelentkeznek az előnyei, amikor a központi fűtésre igazából nincs szükség, viszont gyorsan és megbízhatóan van szükség melegre, viszonylag kisebb helyen.

Ideiglenesen tehát tökéletesen kiváltja az állandó fűtést. Nagy előnye, hogy praktikus kerekekkel van ellátva, ennek köszönhetően pikk-pakk át tudjuk tolni a lakás egyik pontjáról a másikra. Az olajradiátor az otthon mellett a nyaralóban és a hétvégi házban is tökéletesen funkcionálhat. Annál is inkább, mivel ma már energiatakarékos változatban is beszerezhető és alkalmazható.

A hősugárzó alkalmazásában rejlő hozzáadott érték

A hősugárzó működésének és hatásfokának alapja a beépített fűtőszálban rejlik. Ez a fűtőszál izzik fel működtetés közben, majd pedig kifejti a jótékony hatását a helyiség egészében. Létezik ventilátoros, kerámiabetétes, illetve infra változata is.

Talán az utóbbit kell még inkább kiemelni, köszönhetően az elképesztő hatásfokának. Mivel infra technológiával működik, ezért a levegő helyett a környezetében megtalálható testeket és tárgyakat melegíti.

Ennek köszönhetően sokkal hamarabb lehet érezni a kedvező hatását, miközben a működtetése meglepően kevés energiafelhasználással jár együtt. A beltér mellett kültéren is kiválóan teljesít.

Szóval, az olajradiátor vagy a hősugárzó jelentheti a kedvezőbb választást?

Őszintén bízunk benne, hogy a fentieket végigolvasva már könnyebb lesz megválaszolni magát a kérdést. Az igazat megvallva egyébként túlzottan nagy differencia nem jelentkezik a hatékonyságukat tekintve.

Általános fűtésként nem feltétlenül lesz ideális megoldás egyébként sem az olajradiátor, sem pedig az elektromos hősugárzó. Viszont teljesen más lesz a helyzet abban az esetben, hogyha kiegészítő fűtéshez keresünk alternatívát.

Ott igazából már csak az egyéni preferenciák alapján érdemes majd döntést hozni a két lehetőség között. Az nyugodtan kijelenthető, hogy nagy eséllyel nem fogunk csalódni sem egy modern olajradiátorban, sem pedig egy hősugárzóban.

Nézz körül a kínálatban, kérdés esetén pedig állunk szíves rendelkezésedre!