Nehéz általánosságokat meghatározni a villanybojler választással kapcsolatban, hiszen főleg egyedi tényezőktől függ. Ennek ellenére igyekeztünk Neked összeszedni azokat a fontos tényezőket, amiket érdemes figyelembe venned!

Legfontosabb kérdés a villanybojler-választáshoz: a melegvíz-igény

Hova szeretnél bojlert venni, és mennyi használó részére?

-          Nyaralóba, hétvégi házba elég lehet egy 50 literes bojler – hacsak nem költöztök le hosszabb időszakokra, mert akkor 80 literessel érdemes számolni!

-          1-2, maximum 3 főnek, otthonra a 80 literes bojler jelent ideális választást.

-          Családdal, gyerekekkel, több generáció együttélése esetén 120 literes legyen a minimum méret, amibe befektetettek!

Mennyi melegvizet kell termelnie a bojlernek?

-          A mosogatáshoz is ez a bojler biztosítaná a melegvizet?

-          Gyors zuhany pártiak vagytok vagy gyakran vesztek kádfürdőt?

Ha sikerül a megfelelő méretű villanybojlert eltalálni, nem kell tartani attól, hogy esetleg kifogy belőle a melegvíz. Ha tanácstalanok vagytok, érdemes felméretni vásárlás előtt, hogy pontosan milyen méretű villanybojler való Nektek, hogy ne lőjetek mellé!

Ha megvan a megfelelő méret, további kérdések merülhetnek fel…

Egy normál használatra megfelelő villanybojler már bőven nem a csekély méretéről híres, így mindenképpen fontos számolni a „termetével”, és előre kijelölni, hol lesz a helye. Kaphatóak ma már az egyszerű, klasszikus vonalúak mellett például keskenyített változatok is, de csak akkor érdemes pluszban költeni ilyesmire, ha semmiképp nem fér el a hagyományos forma.

A bojlerek funkciója is fontos kérdés lehet: bár technológiailag kimondottan egyszerű konstrukciót jelent egy villanybojler, az extra igényeket érdemes felmérni, és annak mentén dönteni. Extrát jelentenek például az:

-          energiatakarékos funkciók;

-          digitális kijelző;

-          külső szigetelés minősége;

-          manuális szabályozó gomb.

Végül pedig gyakori dilemma, milyen gyártású, hazai vagy külföldi bojlert érdemes-e inkább választani? A külföldi bojlerek közt az olcsóbb, de silányabb, kevésbé tartós változatoktól egészen az „életen át kiszolgáló” minőségű, egyszeri magas bekerülési költséget jelentő termékekig találni bojlereket. A magyar gyártmányúak ennél talán egységesebb képet mutatnak, és ami vitathatatlan előnyük, az a gyors és olcsó karbantartási és alkatrész vásárlási lehetőség – ezt is érdemes szem előtt tartani!

Hazai és külföldi termékeket egyaránt felvonultató bojler-kínálatunkat EZEN a felületen tudod megtekinteni! (link)