Ebben a bejegyzésben igyekszünk minden lényeges tudnivalót megosztani, amit csak tudni érdemes a hőszivattyús bojler működését, használatát és kiválasztását illetően. Merthogy egy roppant mód hatékony és felhasználóbarát megoldásról van szó, aminek a sajátosságaival tényleg nem árt tisztában lenni.

Ezt érdemes tudni a hőszivattyús bojler működéséről

Nézzük meg dióhéjban, miként is dolgozik maga a hőszivattyús bojler. Az elv alapja, hogy a készülék kompresszora egy bizonyos hűtőközeget magasabb nyomású állapotba sűrítsen, aminek hatására a hűtőközeg hőmérséklete emelkedni fog.

A hűtőközeg a következő lépésben átkerül a kondenzátorba, ahol a kondenzátor falán keresztül a hőt az aktuálisan felhasznált folyadéknak közvetíti. A melegítés hatására a hűtőközeg kondenzálódni fog a gőz halmazállapotból, és folyékony halmazállapotba kerül.

Innen az expanziós szelepen áthaladva az alacsony nyomású ágba jut, majd a szelepből kijutva az alacsonyabb nyomás hatására rövid idő alatt le fog hűlni. A lehűlést követően maga a hűtőközeg átkerül az elpárologtatóba, ahol felveszi a külső környezet hőmérsékletét. Ennek hatására ismét folyékony halmazállapotot vesz fel, és kezdődhet megint a körforgás.

Miben rejlik leginkább a hőszivattyús bojler hozzáadott értéke?

A hőszivattyús bojler kapcsán természetesen a legfontosabb hozzáadott érték az lesz, hogy gyakorlatilag mindig képes kitermelni a szükséges melegvizet, amikor csak szükségünk van erre. Maga az extra tulajdonság persze ennek a hatékonyságában rejlik.

Merthogy a készülék abszolút takarékosan bánik a felhasznált erőforrásokkal, miközben tényleg a legmagasabb szinten szolgálja ki az igényeket. Mindezen felül a design és formatervezés szempontjából is hozza az elvárásokat, úgyhogy az otthon stílusától függetlenül is remekül passzolhat a designhoz.

A hőszivattyús bojler telepítésének javasolt gyakorlatáról

Előnynek számít, hogy maga a telepítés és üzembe helyezés nem igényel extra előkészületeket. Egy, a témakörben jártas vízvezeték-szerelőnek pedig minden bizonnyal rutinfeladatot jelenthet egy korszerű hőszivattyús bojlert a helyére illeszteni és üzembe helyezni.

Persze a fentiekből is minden bizonnyal kitűnik, hogy erősen javasolt szakembert hívni az üzembe helyezéshez. Persze ezt valószínűleg a bojler típusától függetlenül is így csinálja az ember, már csak a minél hatékonyabb működés elősegítése végett is.

Praktikus tippek a hőszivattyús bojler kiválasztásához

Felmerülhet kérdésként, hogy mi alapján javasolt választani a webáruházunkban kapható hőszivattyús bojlertípusok és -fajták között. Magát a teljesítményt és a kapacitást célszerű ahhoz mérten megválasztani, hogy a felhasználni kívánt vízmennyiség várható mértéke mit tesz indokolttá.

Egy nagyobb családnál értelemszerűen komolyabb hőszivattyús bojler kellhet, mint például egy kétszemélyes háztartásban. Ami pedig a hazai és külföldi márkákat illeti, mindkét opció mellett felsorakoztathatók érvek és ellenérvek.

A legjobb megoldás, ha van lehetőségünk kicsit utánanézni vagy kérdezni a szóba jöhető hőszivattyús bojlermárkák és -típusok megbízhatóságának. Ezáltal kivédhetjük az esetleges hibafaktort, a választott hőszivattyús bojler pedig maradéktalanul kiszolgálhatja az igényeket.