Mitől annyira népszerű, keresett és elismert a Biasi kazán? Mennyire lehet kedvező ötlet fontolóra venni a beszerzését? Illetve mi mindent érdemes átgondolni még azelőtt, hogy dűlőre jutnánk az alapvetően szóba jöhető készülékek között? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk a cikkben.

Először is vegyük át azt, amit a Biasi márkanév kapcsán nem árthat tudni

Valószínűleg a név alapján nem nehéz kitalálni, hogy olaszországi gyártóról és márkanévről van szó. Aminek a sztorija egyébként az 1930-as évekre nyúlik vissza, méghozzá Leopoldo Biasi nevéhez és Verona városához.

Itt kezdett el ugyanis működni Leopoldo néven egy kis thermo-mechanikai vállalkozás. Amely az eltelt évtizedek alatt eljutott egy olyan elképesztően komoly volumenig, hogy ma már Európán túl is nagy arányban történik a Biasi kazánok értékesítése.

A Biasi nevet kiejtve egyébként a területen jártas szakemberek nagy valószínűséggel a minőségi kazántechnikára fognak gondolni.

Mi mindent tudhatnak a modern Biasi kazánok elérhető modelljei?

Bizonyos értelemben véve alapvető elvárás is lehetne ezekkel a készülékekkel szemben, hogy mindenképp magas hatásfokkal bírjanak. Ez egyébként tényleg el is mondható róluk, ami a használat szempontjából nem egy hátrányos tényező.

Egyes változatok úgynevezett primer kondenzációs hőcserélővel rendelkeznek. Méghozzá rozsdamentes INOX acélból gyártva és alumínium kosárral szerelve annak érdekében, hogy korrózió elleni védelem szempontjából is rendben funkcionáljon maga a készülék.

Szintén érdemes lehet megemlíteni a rozsdamentes acélból készült HMV hőcserélőt is, amely ugyanúgy rendelkezésre áll a korszerű változatokban, tovább növelve ezáltal a választott Biasi kazán hozzáadott értékét.

Biasi kazánt választva a következő előnyök érvényesülésének is kedvező lehet az esélye

Egyes fali kazán modellek akár részlegesen védett helyre is nyugodtan telepíthetők. Sőt, a kézhez kapott szolár készlet segítségével a Biasi szolár rendszerhez történő csatlakoztatás is bármiféle problémától mentesen oldható meg.

A rendszeres használat kényelmét nagyban segítheti az is, hogy a Biasi kazán modellek korszerű változataihoz innovatív digitális vezérlőpanel is tartozik. Méghozzá grafikus és nyomógombos kezelőfelülettel, aminek a segítségével tényleg gyerekjáték a kazán használata.

Funkcionalitás és hatékonyság szempontjából további előnyös tulajdonság egy-egy Biasi kazán esetében a nagy teljesítményű modulációs keringető szivattyú. Nem beszélve arról, hogy az alacsony fogyasztás és állítható sebesség könnyedén megvalósulhat ezeknél a szerkezeteknél.

Sőt, a hatékony felhasználás további opciójaként a BUS vezérlésű szobatermosztát, valamint a külső érzékelő csatlakoztatási lehetőség ugyanúgy kiemelt jelentőséggel bírhat a Biasi kazánok kapcsán.

Mi alapján lehet érdemes döntésre jutni a különböző típusok közötti választásnál?

Értelemszerűen azt kell előzetesen felmérni, hogy várhatóan hány embert kell majd kiszolgálni a választott kazánnak és milyen gyakorisággal. A szóba jöhető teljesítményre vonatkozó elvárások előzetes feltérképezése persze mindig biztosabb egy szakember segítségével.

Amint megvan, hogy méret, teljesítmény és telepíthetőség szempontjából a Biasi kazánok melyik modellje az ideális választás, onnantól kezdve máris lehet továbblépni a megrendelés és végül az üzembe helyezés felé.