Számos esetben lehet szükség kiegészítő fűtőeszközök használatára, fürdőtől egy hűvösebb szobán át akár a garázsig. Hova, melyik kiegészítő fűtőeszköz jelent ideális választást? Bejegyzésünkből kiderül.

  1.        Fürdőszoba

Igen keresettek a fürdőszobai kiegészítő fűtési megoldások. Itt magasabb az ember hőigénye, tehát fontos, hogy az egyén számára kellemes hőmérsékletig felfűthető legyen, ami sokaknál akár 26-28 fok is lehet. Lényeges, hogy az itteni kiegészítő fűtőeszköz érintésvédelmi szempontból teljesen biztonságos legyen, hiszen ez egy víznek, fröccsenésnek és párának is kitett közeg.

A fürdőszobába gyakran választott kiegészítő fűtési megoldást jelentenek a köznyelvben csak törülközőszárítónak hívott elektromos, rácsos melegítőeszközök. Szintén sokan voksolnak továbbá a ventilátoros gyorsfűtő készülékek mellett, amelyek alkalmazása azonban kevésbé biztonságos a vizes helyiségben, erre érdemes figyelni!

Szuper megoldást jelentenek azonban a biztonságos és helytakarékos infrapanelek, amelyek a levegő helyett közvetlenül a testeket fűtik fel. Ahol jelen vannak, folyamatos a nagyon kellemes meleg érzete – a hagyományos, levegőt átmelegítő fűtőeszközök által biztosítotthoz képest akár 2-3 fokkal alacsonyabb hőmérsékletben is.

  1.        Kiegészítő fűtés hűvösebb szobába

Ha valamely szoba hűvösebb a többinél, ami padlófűtés esetén gyakori problémát jelent, érdemes kiegészítő fűtőeszközt választani a kellemes meleg eléréséhez. Az infrapanelek (link) ez esetben is ajánlottak, hiszen biztonságosak, könnyedén felszerelhetők, és nagyon csekély helyen elférnek, így akár egy pici, zsúfolt szobában is.

Szintén szobákba alkalmas megoldást jelentenek az elektromos konvektorok. (link) Ezek közt találsz álló vagy falra szerelhető változatokat is, válassz attól függően, számodra melyik praktikus vagy kényelmes. Utóbbi érthető okokból kisebb méretű, és csekélyebb helyet is foglal.

  1.        Nyaraló, folyosó, kültér

Amennyiben a nyaralódba keresel kiegészítő fűtést, mert mondjuk nem szeretnéd bevezettetni a gázt, érdemes elgondolkodni a felsoroltak közül akár az elektromos konvektoron, akár az infrapanelen. Mindkettő kényelmes és egyben stílusos megoldást is jelent.

Egyre gyakoribb megoldás ezen kívül az elektromos fűtőszőnyeg, (link) amely kiegészítő fűtésként mindenképp, de akár még teljesen önálló fűtési módként is megállja a helyét. Kellemes meleget biztosít, termosztáttal könnyedén szabályozható, kivitelezése pedig egyszerű, azonban magát az elektromos bekötést érdemes szakemberre bízni.

Folyosóra, esetleg kültérbe, például teraszra vagy félig fedett udvarra mindenképpen az infra vagy halogén hősugárzók (link) ajánlottak. Ezek, az infrapanelekhez hasonló módon, a testet magát fűtik fel a levegő helyett. Így nem véletlen, hogy akár kültérben is segítenek kellemes meleg-, és ezáltal komfortérzetet biztosítani.

Ha kíváncsi vagy az árakra és megoldásokra részletesebben is, nézz körbe webshopunkon! Mindegyik felsorolt kiegészítő fűtés lehetőségre széles választékban kínálunk termékeket.